Експрезидент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook, поділився рецептом імбирного різдвяного печива від своєї дружини.
“В Україні вже склалася добра традиція на Різдво готувати смаколики для колядувальників” – зазначив Прошенко.
“Марина разом з дітками розмалювала імбирне печиво. Вийшло дуже красиво і смачно.
Тримайте рецепт печива від пані Марини:
100 г масла,
125 г цукру, по 1 ч. ложці меленої гвоздики, анісу та кориці,
2–3 ч. ложки меленого імбиру,
0,5 ч. ложки солі,
500 г борошна,
250 г меду,
10 г какао,
2 яйця,
10 г розпушувача.
Розігріти мед на помірному вогні, помішуючи масло та цукор до повного розчинення. Cіль, какао і всі спеції додати у медово-масляну суміш. Коли вона трішки охолоне (але залишиться теплою), додати 1 яйце. Борошно з розпушувачем всипати до суміші. Замісити тісто, щоб воно стало як пластилін. Залишити на 3 години у холодному місці. Розкатати пластом завтовшки 1 см і вирізати фігурки. Відправити на 10 хвилин у духовку, розігріту до 200 °С. Смачного!”, – написав він.
Джерело:ubn.in.ua