Смачний і ситний пиріг з фрикадельками стане відмінною вечерею для всієї родини. Ніжне тісто під час випікання просочується м’ясним соком і стає ще ароматнішим. Розплавлений тертий твердий сир утворює на випічці апетитну кірочку і робить страву ще смачнішою. Шматочок ніжного пирога можна взяти з собою на роботу або навчання, поклавши його в харчовій контейнер або ланч-бокс. Виходить повноцінний ситний перекус, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти
- 3 яйця
- 150 г борошна
- 250 г сметани
- 1 ч. ложка розпушувача
- ½ ч. ложки солі
- 150 г сиру
- 500 г фрикадельок
Рецепт приготування
- Можна використовувати готові фрикадельки. Перед випічкою потрібно їх витягнути за 15-20 хвилин з морозилки, щоб злегка розморозилися. Hy a якщо самі робите фрикадельки, то навпаки треба трохи підморозити їх.
- Яйця злегка збити, додати сметану. Потім борошно, змішане c розпушувачем і сіллю. Має вийти тісто, по консистенції схоже на тісто для оладок.
- Тісто вилити у форму змащену маслом і вдавити фрикадельки, на досить близькій відстані.
- Сир натерти на тертці та засипати у проміжки між фрикадельками.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин (краще орієнтуватися по своїй духовці).
- Готовому пирогу дати якийсь час постояти, щоб увібрати в себе сік з фрикадельок.
Приємного апетиту!
Загрузка...