У серпні в Києві відкрився новий фуд-простір Рейтарська Circle. Одним з його резидентів став Японський Привіт, до меню якого ввели сендвіч кацу-сандо з яловичиною ваґю вартістю 2 200 гривень. У соцмережах запропонували купувати страву в розстрочку.
Японський привіт – новий формат рестораторів Міші й Даші Кацуріних, які раніше відкрили Китайський Привіт, В’єтнамський Привіт, Тайський Привіт. Меню закладу дуже широке, але одна страва змогла привернути до себе особливу увагу в соцмережах – сендвіч кацу-сандо з яловичиною ваґю вартістю 2 200 гривень.
Під постом ресторану в Instagram люди прокоментували, що «були, впевнені, що це помилка в меню» і запитали, чому страва коштує так дорого. Один з користувачів також написав, що «у хіпстера можуть бути гроші на псевдо-гунбао, але на ваґю за $80 – навряд».
У коментарях НВ шеф-кухар Привітів Антон Васильєв розповів, що вартість сендвіча дійсно 2 200 гривень і, незважаючи на високу ціну, страву купляють: «тільки що дві взяли».
Кацу-сандо в Привіті – це традиційний японський сендвіч з білим хлібом, свіжою капустою, домашнім соусом тонкацу (з яблуками, морквою і цибулею), а також – стейком з японської мармурової яловичини класифікації А5 ваґю. Саме останній інгредієнт і сформував немаленьку вартість страви – в середньому, у Києві 100 грам такого м’яса обійдуться в 700-800 гривень.
Ваґю – загальна назва м’ясних порід корів, що відрізняються генетичною схильністю до інтенсивної мармуровості й високого вмісту ненасичених жирів. М’ясо таких корів відрізняється високою якістю і коштує дуже дорого. Породи ваґю виведені в Японії, звідси походить і автентична яловичина вагю.