Полякова гостро висловилася про українську мову і новий закон. ВІДЕО

0

Українська співачка Оля Полякова висловилася про українську мову і новий закон.

Зірка заговорила українською у себе в Instagram-stories і звернулася до громадян, які незадоволені остаточним переходом сфери обслуговування на державну мову.

Полякова запитала у підписників, чи бачили вони, щоб у Франції говорили по-італійськи, а в Італії – по-французьки. Артистка провела аналогію з російською мовою в Україні.

“І ті, хто пишуть у Фейсбуці або в Інстаграмі, що їм невдобно якось, я хочу сказати. Людоньки, а ви бачили, щоб у Франції говорили по-італійськи, а в Італії – по-французськи. Чи може дуже хочуть розмовляти американці на якійсь другій мові, а не англійській. Люди, у нас повинна бути наша українська мова. Може зараз це когось і дратує, але у майбутньому ваші діти будуть говорити українською і це прекрасно. Тому що для того, щоб усвідомити, що ти українець, треба знати свою мову і треба нею говорити. Чому ми в нашій країні розмовляємо на чужій мові?” – сказала співачка.

Як повідомляв OBOZREVATEL раніше, 16 січня в Україні вступила в силу стаття 30 Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. Таким чином відбувся остаточний перехід сфери обслуговування на державну мову.

Загрузка...
попередня стаття“У нас регион, который говорит на русском! УВАЖАЙ!” Ажіотаж у Мережі викликало відео з жінкою, якій не сподобалось звернення на українській мові
наступна статтяЗaйшлa пicля poбoти в мaгaзин..Cтoю y вiддiлi oвoчiв, дyмaю, щo мaю кyпuти.. Paптoм пoгляд yпиpaєтьcя в яcкpaвo-poжeвий oкpyглий плiд. Пiтaхaйя!..