Звістка

Новини України та світу

  • УКРАЇНА
  • CВІТ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • ПОРАДИ
  • РІЗНЕ
  • Home
  • РІЗНЕ
  • Чому шоколад такий корисний для здоров’я! Простий спосіб покращити здоров’я із задоволенням!

Чому шоколад такий корисний для здоров’я! Простий спосіб покращити здоров’я із задоволенням!

admin
29.11.201929.11.2019 No Comments

Виявляється, існує безліч науково обґрунтованих досліджень, що підтверджують переваги для здоров’я високоякісного шоколаду, а точніше чорного шоколаду. Щоб отримати користь для здоров’я, краще всього споживати необроблений шоколад в його чистому темному вигляді без домішок на зразок кукурудзяного сиропу, гідрогенізованої олії, штучних барвників чи ароматизаторів. Какао в ньому повинно бути не менше 70%, інформує Ukr.Media.

Поживні речовини

Якісний чорний шоколад багатий на поживні речовини. У 100-грамовій плитці із 70-85% какао міститься:

  • 11 грамів клітковини;
  • 58% денної норми магнію;
  • 67% заліза;
  • 98% марганцю;
  • 89% міді;
  • також багато фосфору, калію, селену і цинку.

Багато антиоксидантів

Здатність поглинати кисневі радикали є кількісною оцінкою антиоксидантної активності харчового продукту або його ефективності в боротьбі із шкідливими молекулами під назвою вільні радикали. Необроблені боби какао володіють високим показником такої здатності. Також чорний шоколад характеризується дуже великою антиоксидантною активністю за рахунок флавонолів і поліфенолів.

Захист шкіри від сонячних променів

Флавоноли активно захищають шкіру від впливу ультрафіолетових променів, і вони також сприяють приливу крові до шкірних покривів, тим самим підтримують їхню зволоженість. У тримісячному дослідженні три десятка учасників, які їли темний шоколад із високим вмістом флавонолів, показали підвищену резистентність (200 %) до УФ-променів!

Шоколад покращує розумову активність

Вплив флавоноїдів на мозок людини було вивчено за допомогою функціональної магнітно-резонансної томографії. Висновок був такий: «Отримані результати показують поліпшення реакції (у результаті насичення крові киснем) у відповідь на когнітивне завдання». Учасники дослідження їли по 150 мг шоколаду протягом п’яти днів.

Він сприяє втраті ваги

Маленький шматочок хорошого шоколаду за 15-20 хвилин до прийому їжі запускає сигнал у мозок, який каже про насичення. Крім того, ще один шматок шоколаду після їжі досить довго підтримує відчуття ситості. Іншими словами, шоколад, вечеря і знову шоколад сприятимуть вашому схудненню.

Шоколад підвищує настрій

Він дійсно допомагає вам відчувати себе бадьоріше і краще, оскільки в ньому є фенілетиламін, гормон закоханості. Крім любовних почуттів, шоколад також стимулює вироблення ендорфінів- гормонів щастя!

Він також покращує роботу серця

У результаті дослідження 480 дорослих чоловіків було виявлено, що шоколад знижує рівень смертності від серцево-судинних захворювань на колосальні 50 %. Якщо ж ви будете споживати темний шоколад п’ять разів на тиждень, то зменшите ризик захворіти на 57 %!

Темний шоколад запобігає розвитку діабету

Флавоноли в какао покращують інсулінову чутливість, тобто підтримують в організмі процеси, необхідні для перетворення глюкози (цукру) в енергію. Крім того, люди, які споживали какао, продемонстрували ще й поліпшення пам’яті.

Загрузка...

Навігація записів

Скумбрія на смак як червона риба! Секрет в особливому маринаді!
“Померлu вони в один день…” – на Волині подружжя загuнуло у моторошній аварії…

Related Articles

Найкращі мобільні телефони Xiaomi: ТОП-5

olia
01.04.202501.04.2025 No Comments

Як правильно смажити деруни, щоб вони вбирали менше олії: хитрість, про яку мало хто знає

admin
01.04.202501.04.2025 No Comments

Як змінилися вподобання клієнтів у фуд-бізнесі за останні роки?

olia
24.03.202524.03.2025 No Comments

Залишити відповідь Скасувати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes