Лавровий лист – незамінна і поширена кулінарна приправа. Але крім того, що робить будь-яку страву смачніше, ця рослина має ще й найпотужнішими цілющими властивостями, пише damys.
Нам знадобиться:
Лавровий лист – близько 30 грам. Підійдуть як свіжі, так і сухі.
1 стакан оливкового масла.
Як готувати:
Листя подрібнюємо. Занадто дрібні шматочки нам не потрібні, достатньо буде по 2-3 рази розрізати кожен листочок.
Висипаємо нарізки лаврового листа в пляшку або банку (в ідеалі скляну).
Заливаємо нарізки оливковою олією.
Закриваємо і залишаємо настоятися. Місце для цього має бути темним, кімнатної температури. Настоюватися нашому складу потрібно близько 2 тижнів. Щодня банку потрібно струшувати.
Після того, як 2 тижні пройдуть, необхідно зцідити масло. Листя можна викинути, готовий засіб – зберігати в прохолодному темному місці в скляній тарі.
Як застосовувати:
Тепер про те, як використовувати це домашнє ліки:
Натирати хворі суглоби. Щоб робити це було простіше і зручніше – масло можна злегка підігріти на водяній бані.
При головних болях – втирати в віскі.
Додавати в їжу замість соусів, майонезу, кетчупу, соняшникової олії. Крім того, що оливкова олія набагато корисніше більшості покупних соусів, воно ще й зменшує апетит, що актуально для всіх, хто сидить на дієтах.
Якщо спостерігаються проблеми зі шкірою – масло можна використовувати замість покупних лосьйонів. Воно здатне допомогти при розширених і забитих порах, прищах.
Чим корисний лавровий лист?
Лавровий лист в цьому складі теж має істотну ефективність. У величезній кількості старовинних народних рецептів його описували, як засіб від таких захворювань і відхилень:
цукровий діабет;
стоматит;
порушення менструального циклу;
простудні захворювання;
стреси, депресії;
ослаблений імунітет;
проблеми з пам’яттю, уважністю, мисленням;
стоматит;
артрит і артроз;
проблеми з кишечником (складності з очищенням).