Томатний соус неможливо не любити: він настільки перетворює і м’ясні, і овочеві страви, що деякі з них важко уявити без цієї пікантної добавки.
Гострий або ніжний, з пряними добавками або свіжим болгарським перцем, кетчуп знайдеться в кожному холодильнику.
А чому б не приготувати кетчуп будинку?
У розпал заготовок на зиму можна і закрити кілька баночок, тим більше що клопоту не так вже й багато.
У нас знайшовся чудовий рецепт домашнього кетчупу, який відрізняється від магазинного хіба що більш реальним складом.
Складові:
- Помідор – 3 кг.
- Яблуко – 0,5 кг.
- Цибуля – 250 м
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор – 1 скл.
- Яблучний оцет – 50 мл.
- Чорний перець (мелений) за смаком
Як приготувати домашній кетчуп:
Помідори обшпарте і зніміть з них шкірку, яблука очистіть від шкірки і насіння, цибулю очистіть. Наріжте вищевказані інгредієнти кубиками, покладіть в глибокий посуд і поставте на повільний вогонь.
Після закипання варіть ще 10 хвилин, потім збийте все за допомогою занурювального блендера. Через 40 хвилин додайте сіль, цукор, перець і оцет. Не забувайте помішувати! Через 10 хвилин зніміть кетчуп з вогню і закатайте в стерилізовані банки.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить близько 4 півлітрових баночок чудового кетчупу, все залежить від соковитості овочів. Радимо вибрати яблука кислі, а ще поекспериментувати з улюбленими спеціями і часником.