Смачна і оригінальна вечеря, святкова страва з капусти і картоплі, посипана сиром. Моїм всім сподобалася, тепер часто готую і вам рекомендую.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- картопля, 1 кг;
- капуста пекінська, 350 г;
- цибуля, 1 шт;
- сир, 75 г;
- яйце, 1 шт;
- томатна паста, 50 г;
- вода, 200 мл;
- сіль, перець, спеції, зелень, часник.
Процес приготування
Чистимо картоплю і ріжемо великими шматками. Відварюємо в підсоленій воді.
Цибулю ріжемо великими шматками і обсмажити на олії. Цибулю трохи присолюємо.
Пекінську капусту ріжемо невеликими шматочками і додаємо в цибулю, перемішуємо.
Томатну пасту розводимо водою, змішуємо з орегано і іншими спеціями, виливаємо в капусту, перемішуємо.
Накриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні 10 хвилин.
Картоплю перетворюємо в пюре. Зелень дрібно січемо і змішуємо з картоплею.
Капусту охолоджуємо.
Сир тремо на грубій терці і змішуємо з капустою, трохи додаємо в картоплю.
У пюре ще додаємо яйце і перемішуємо.
Формуємо з пюре човники і в середину викладаємо капусту.
Деко застеляємо пергаментом. Викладаємо картопляні човники.
Запікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин до рум’яності.
Подаю такі човники з різними соусами, можна зі сметанним або вершковим з часником і зеленню.