Складові:
– кефір 250 мл
– яйце куряче 1 штука
– цукор 5 ст. ложок
– сіль 1 \ 3
– сода 0.5 ч. ложки
– рослинна олія 3 ст. ложки
– борошно 3 склянки
– цукрова пудра 2 ст. ложки
Процес приготування:
1. Кефір, яйце, цукор і сіль ретельно перемішуємо.
2. В отриману масу висипаємо соду і 3 ст.л. рослинної олії.
3. Потім всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.
4. Тісто має вийти гладким, воно повинно відлипати від рук.
5. Ділимо тісто на 2-3 частини, кожну розгортаємо в пласт товщиною близько 1 см.
6. Склянкою вирізаємо з тіста кола, всередині кожного кола робимо виїмку за допомогою чарки.
7. Залишки тіста повторно використовуємо для приготування пончиків.
8. На розпечену сковороду вилити досить багато олії, щоб в сковороді її було близько 1 сантиметра.
9. Викладаємо в розпечену олію пончики і смажимо з двох сторін на середньому вогні до рум’яної скоринки.
10. Гарячі пончики присипаємо цукровою пудрою. Смачного!