М’ясо по-французьки всім прекрасно відоме, а ось цей рецепт, мало кому знайомий. Котлети виходять не тільки смачними і соковитими але і красивими. Така страва чудово виглядає на святковому столі.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- фарш свиний, 600 г;
- яйце, 1 шт;
- цибуля, 2 шт;
- помідори, 2 шт;
- сир, 150 г;
- вершки або сметана, 150 – 200 мл;
- сіль, перець і спеції, часник, зелень.
Процес приготування
Фарш змішуємо з подрібненою цибулею і яйцем, сіллю і всіма спеціями на ваш смак.
Порада: якщо фарш виходить дуже густим, додаємо трохи молока, сметани або вершків.
Залишаємо фарш на 20 хвилин. Помідори і одну цибулину ріжемо кружками.
Формуємо котлети, роблячи їх плоскими.
Обсмажуємо котлети до рум’яності з двох сторін і викладаємо їх в форму для запікання.
Зверху кладемо колечко цибулі, помідора і посипаємо тертим сиром.
Заливаємо котлети сметаною чи вершками.
Запікаємо страву при 180 градусах близько 30 хвилин, до рум’яності.
При подачі можна посипати свіжою зеленню. Такі котлети будуть смачними з різними домашніми соусами.