Що в цьому м’яcі такого особливого, що рецепти страв з ним з’являються практично кожен день? Ось вам здається, що вже все давно відомо і випробувано – і тут виникає черговий кулінарний шедевр, який хочеться спробувати, повторити в домашніх умовах, порадити подрузі або другу.
Цю оригінальну страву називають «Сюрприз». І правда, готуйтеся приємно здивуватися тому, що все ті ж продукти заграють і зазвучать по-новому. Філе, кілька помідорів, картопля, цибуля – прості і звичні інгредієнти. Зате як приготовлені!
Інгредієнти:
– Куряче філе 1 кг.
– Молоко 200 мл.
– Картопля 5 шт.
– Цибуля 2 шт.
– Помідори 3 шт.
– Яйце 2 шт.
– Часник 2-3 зуб.
– Твердий сир 200 г
– Соняшникова олія 2 ст. л.
– Сметана 3 ст. л.
– Сіль за смаком
– Чорний перець (мелений) за смаком
– Зелень 1 пуч.
Приготування:
1. Наріжте курку середніми шматочками. Залийте м’ясо молоком і посоліть. Залиште в холодильнику на 60 хвилин, можна довше.
2. Поки м’ясо в холодильнику, зробіть круглі формочки з фольги, склавши її в декілька шарів. Змастіть формочки олією. Перенесіть їх на деко.
3. Наріжте картоплю тонкими скибочками. Викладіть на дно формочок. Зверху розмістіть тонко нарізану цибулю, а після курку.
4. Збийте яйця зі сметаною. Полийте сумішшю курку в формочках. Зверху викладіть тонко нарізані помідори. Посипте все подрібненим часником і тертим сиром.
5. Розігрійте духовку до 180 ° С. Відправте деко з формочками в духовку на 40 хвилин.
6. Перед тим, як подавати страву, посипте її подрібненою зеленню.
7. Ось чому в моєму холодильнику завжди є свіже куряче філе. Я переконалася, що з одних і тих же продуктів можна приготувати різні страви. Головне – бажання вчитися, експериментувати, дивувати. Якщо воно притаманне і вам, поспішайте повторити рецепт.