Звістка

Новини України та світу

  • УКРАЇНА
  • CВІТ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • ПОРАДИ
  • РІЗНЕ
  • Home
  • РІЗНЕ
  • Не потрібно купувати майонез! Ось метод, за яким майонез готують в ресторанах!

Не потрібно купувати майонез! Ось метод, за яким майонез готують в ресторанах!

admin
30.12.202030.12.2020 No Comments

Майонез – це основа безлічі прекрасних соусів, і якщо ви навчитеся його готувати і робити стабільну емульсію, то для вас відкриється новий світ. Варіювати смаки можна як вашій душі завгодно. Наприклад, додайте в майонез, який буде описаний нижче каперси і анчоуси і отримаєте класичний соус цезар. Коротше, давайте вже готувати.

Готуємо майонез

Пропорції:

  • 2 сирих яєчних жовтки,
  • 1 чайна ложка солі;
  • ½ чайної ложки цукру;
  • 1 столова ложка оцту 9%;
  • ½ столова ложка гірчиці;
  • 600 мл соняшникової олії (можна міксувати з оливковою).

Беремо тільки жовтки і кладемо в них гірчицю, сіль, цукор, оцет (або лимонну кислоту) і гарненько перемішуємо.

Не потрібно купувати майонез. Показую метод, за яким майонез готують в ресторанах

Тепер беремо соняшникову олію і починаємо тонкою цівкою вливати в жовтки одночасно помішуючи їх віночком.

Можна взяти соняшникову і оливкову олію. Якщо оливкова олія екстра верджн, то раджу брати в співвідношенні 30/70 або 20/80, де менша частина оливкова олія. Бо майонез буде гірчити. У ресторанах так і роблять.

Не потрібно купувати майонез. Показую метод, за яким майонез готують в ресторанах
Я люблю робити його вручну, віночком.

Під час приготування майонезу ви можете помітити, що він стає ДУЖЕ густим. Це не біда – візьміть трохи водички, капніть в емульсію і перемішайте.

Не потрібно купувати майонез. Показую метод, за яким майонез готують в ресторанах

Ну і продовжуємо в тому ж дусі. Мішаємо і одночасно вливаємо олію. Якщо дуже густо – додайте води, якщо рідко – збивайте сильніше. Можна збивати міксером / віночком – чим завгодно, головне не порушити стабільність емульсії.

Не потрібно купувати майонез. Показую метод, за яким майонез готують в ресторанах

Джерело

Загрузка...

Навігація записів

Смачні деруни за новим рецептом! Виходять хрумкі та ніжні!
Щойно! Степанов повідомив – отримають першими!

Related Articles

Найкращі мобільні телефони Xiaomi: ТОП-5

olia
01.04.202501.04.2025 No Comments

Як правильно смажити деруни, щоб вони вбирали менше олії: хитрість, про яку мало хто знає

admin
01.04.202501.04.2025 No Comments

Як змінилися вподобання клієнтів у фуд-бізнесі за останні роки?

olia
24.03.202524.03.2025 No Comments

Залишити відповідь Скасувати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes