Звістка

Новини України та світу

  • УКРАЇНА
  • CВІТ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • ПОРАДИ
  • РІЗНЕ
  • Home
  • РІЗНЕ
  • Неймовірно ароматні і прості в приготуванні турецькі коржі на сковороді!

Неймовірно ароматні і прості в приготуванні турецькі коржі на сковороді!

admin
30.04.202130.04.2021 No Comments

Базлама — це традиційний турецький хліб, який зазвичай подають до чаю. Рум’яні коржі без дріжджів прекрасно їдять гарячими з вершковим маслом або джемом. Як тільки коржики починають остигати, вони осідають, але “кишенька” усередині зберігається. Так що в такий корж можна покласти будь-яку начинку.

Коржі на смак виходять прісними, але дуже м’якими і повітряними. Вони довго не черствіють, зберігаючи свою м’якість. Такі коржі стануть прекрасним доповненням до багатьох страв і чудовою альтернативою купівельним хлібобулочним виробам!

Інгредієнти:

  • молоко — 180 мл
  • вода — 180 мл
  • дріжджі сухі — 10 г
  • сіль — 1 ч. л.
  • цукор — 1 ч. л.
  • борошно — 550-600 г
  • рослинна олія — 30 мл

Для змазування коржів:

  • вершкове масло — 100 г
  • зелень за смаком — півпучка.

Приготування:

  1. З’єднуємо теплу воду і молоко, додаємо цукор, сіль і дріжджі. Перемішуємо.
  2. Вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто.
  3. В кінці замісу додаємо рослинну олію.
  4. Ставимо тісто в тепле місце приблизно на годину.
  5. М’яке вершкове масло змішуємо з подрібненою зеленню.
  6. Готове тісто обминаємо і ділимо на 4 частини.
  7. Розкачуємо кожну частину в корж і смажимо на сухій сковорідці під кришкою з двох сторін.
  8. Готові коржі змащуємо пастою (масло+зелень) і складаємо стопкою один на одного.

Смачного!

Джерело

Загрузка...

Навігація записів

Крутіше всіх котлет: курячий рулет. Дуже смачний і швидкий рецепт!
Торт Сметанник без випічки! Ніжний, легкий і шалено смачний!

Related Articles

Нiякі не “бyси”! Це на росії. Як пpавильно скaзати укpаїнською. Є два чyдові cлова. Відповідь…

khristina
29.05.202529.05.2025 No Comments

Найкращі мобільні телефони Xiaomi: ТОП-5

olia
01.04.202501.04.2025 No Comments

Як правильно смажити деруни, щоб вони вбирали менше олії: хитрість, про яку мало хто знає

admin
01.04.202501.04.2025 No Comments

Залишити відповідь Скасувати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes