Якщо не знаєте, що приготувати сьогодні на вечерю, спробуйте цю неймовірно смачну та дуже легку в приготуванні страву. Ці продукти є в кожного у холодильнику.
Вам неодмінно сподобається така вечеря, і ви захочете приготувати її знову. Нею можна нагодувати всю родину. У ню ви можете додати, за бажанням, м’ясо, шинку, сир або ковбасу. Але смачно виходить і так. В Італії картопля з омлетом називають фріттата. Це традиційна італійська страва.
У нашій родині її всі дуже люблять і, коли я її готую, то вона зникає зі столу ще гарячою.
Складові:
картопля 500 г;
цибуля ріпчаста 2 штуки;
часник 2 зубчики;
яйця 6 штук;
олія соняшникова або оливкова 2 ст. л .;
базилік, петрушка, зелена цибуля чи будь-яка зелень за вашим смаком;
чорний мелений перець і сіль за вашим смаком;
сметана 1 ст. л.
Приготування:
Спочатку картоплю чистимо, ретельно миємо і нарізаємо тоненькою соломкою.
Потім дрібнесенько шаткуємо цибулю і додаємо у нашу картоплю.
Наступною ставимо на плиту сковорідку. Наливаємо у сковорідку олію і дуже добре її розігріваємо. Коли вона буде гарячою, кладемо туди картоплю і починаємо смажити. Коли картопля готова, видавлюємо туди часник і ще раз ретельно перемішуємо.
Через пару хвилин беремо яйця, вони мають бути в окремому посуді, солимо, перчимо, додаємо туди сметану, нашу улюблену, вже подрібнену, зелень і все це змішуємо міксером.
Беремо форму, перед тим її потрібно змастити маслом, після чого викласти картоплю, яку заливаємо яєчною масою. Ставимо в духовку приблизно на 15-20 хвилин і печемо при 180 ОС.
Можна приготувати прямо в сковорідці. Просто заливаємо яйцем смажену картоплю і готуємо, поки омлет не буде повністю готовий.
При бажанні в омлет можна додати м’ясо, шинку чи ковбаску!
Смачного!