Якщо вам не подобається кунжут, то знайте, що він — один із лідерів за вмістом кальцію. У кунжуті його більше, ніж у сирі у 10 разів! Тож, замисліться…
Інгредієнти
- борошно — 70 г;
- вершкове масло — 60 г;
- цукор — 120 г (можна коричневий цукор);
- яйце — 1 штука;
- екстракт ванілі — 1/2 чайної ложки або ванільний цукор — 1 пакетик;
- свіжовичавлений лимонний сік — 1 чайна ложка;
- насіння кунжуту — 160 г;
- розпушувач — 1/2 чайної ложки;
- сіль — 1/2 чайної ложки.
Приготування
- Змішати борошно, розпушувач і сіль.
- Збити розм’якшене масло з цукром. Потім додати яйце, ваніль і лимонний сік та збивати 20-30 секунд міксером.
- Продовжуючи збивати на низькій швидкості міксера, додавати невеликими порціями борошно.
- Лопаткою вмішати весь кунжут (його можна попередньо обсмажити).
- Духовку нагріти до 180 градусів. На аркуш пекарського паперу (обов’язково!) викладати чайною ложкою коржики на відстані 3-4 см один від одного, оскільки вони можуть розтікатися.
- Випікати їх 8-15 хвилин, залежно від розміру. Потрібно стежити, щоб печиво не пригоріло (можна за 6 хвилин перевернути його на інший бік).
- Коржики м’які, липкі, поки гарячі, але потім, коли охолонуть, стають хрусткими та нереально смачними.
Смачного!
Загрузка...