У новорічну ніч хочеться побалувати свою родину незвичайним святковим меню. І якщо ви вже визначилися з рецептами основних страв і креативних десертів на Новий рік, саме час подумати про оригінальні закусках. theLime вирішив розповісти вам три рецепти смачних закусок, які прикрасять ваш стіл.
Рулети з лаваша і лосося
Інгредієнти: лаваш (2 листа), лосось слабосоленої (200 г), вершковий сир (150 г), помідор (2 шт.), Цибуля зелена (1 маленький пучок), листя салату (6-8 шт.), Лимонний сік, перець (за смаком).
Помідори, цибулю і листя салату промити під проточною водою, висушити на паперових рушниках.
Помідори нарізати кільцями, цибулю дрібно посікти. Листя салату порвати на акуратні шматочки руками. Лосось нарізати скибочками.
Лаваш змастити вершковим сиром, якщо потрібно – поперчити. Зверху посипати зеленою цибулею і покласти шматочки лосося, злегка збризнути їх лимонним соком, потім – листя салату і помідор.
Лаваш щільно згорнути в рулетик, накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник на 1-2 години.
Перед подачею розрізати кожен рулетик на шматочки шириною 4-5 см, розкласти на блюдо для подачі.
Тарталетки з куркою і грибами
Інгредієнти: готові тарталетки (12 шт.), Куряче філе (300-400 г), шампіньйони (250-300 г), твердий сир (100 г), плавлений сир (50 г), вершки 10% (110 г), часник (1 зубчик), майонез, сіль, перець, зелень і мариновані гриби для прикраси.
Куряче філе промити, очистити від плівок, порізати тонкими смужками і обсмажити на сковороді (на рослинній олії) до золотистої скоринки. Дати йому охолонути, потім порізати поперек волокон.
Печериці помити під проточною водою, і дуже дрібно нарізати.
У розпеченій сковороді підсмажити печериці, потім додати куряче філе і вершки.
Твердий і плавлений сир натерти на дрібній тертці. Додати туди майонез і пропущений через прес часник, перемішати.
Взяти тарталетки, на дно покласти 1 ст. л. сирної начинки, потім – 1 ст. л. курячо-грибний. Зверху прикрасити зеленню і маринованим грибочком.
Роли “Оселедець під шубою”
Інгредієнти: норі (2 листа), філе оселедця (100 г), кілька (12 шт.), Буряк (1 шт.), Картопля (1-2 шт.), Цибулю (1 шт.), Яйця (2 шт. ), яблучний оцет (1 ст. л.), майонез, вода, кріп, сіль.
Для приготування цієї страви вам також знадобиться килимок для суші.
Картоплю і буряк помити, покласти в каструлю, зварити до готовності “в мундирі”. Дати їм охолонути, потім почистити і натерти на крупній тертці.
Яйця відварити круто, почистити, потерти на дрібній тертці.
Лук очистити від лушпиння, дрібно нарізати. Потім додати в нього 1 ст. л. оцту і 1 склянку окропу, а після цього промити під холодною водою.
Філе оселедця розрізати на довгі смужки.
Тепер потрібно сформувати роли: лист норі покласти на килимок для суші гладкою стороною вниз, викласти частину буряка, рівномірно розрівняти її, і щоб по довгому краю залишилося порожнє місце (без буряка) шириною в 1 см. Змастити тонким шаром майонезу.
Потім викласти шар картоплі і також змастити майонезом.
Наступний шар – цибуля і яйця, а потім знову шар майонезу.
Філе оселедця викласти уздовж довгого краю норі, закритого буряком, відступивши приблизно 0,5 см.
За допомогою килимка акуратно загорнути рол, а потім нарізати на шматочки, змочивши попередньо ніж в гарячій воді. Зверху можна прикрасити роли кількою і кропом.