Рецепт цієї простої і смачної страви обов’язково має увійти до вашої кулінарної книги.
Інгредієнти
Тісто
- молоко — 250 мл;
- цукор — 2 ст. л.;
- сухі дріжджі — 1 пакетик (11 г);
- вершкове масло — 125 г (розтопити);
- борошно — 350-400 г;
- сіль — 1/2 ч. л.
Начинка
- сир — 250 г;
- зелень — 100 г (у мене зелена цибуля і кріп);
- варене куряче філе — 1 шт (200-250 г);
- твердий сир — 100 г;
- сіль, чорний мелений перець;
- манка — 1 ст. л.
Приготування
- Для приготування тіста у чашці потрібно змішати 0,5 склянки теплої води (або молока) із 1 ст. л. борошна, 1 ст. л цукру та дріжджами. Залишити в теплому місці на 7-10 хвилин, щоб опара піднялась шапочкою.
- У глибоку миску просіяти борошно, влити тепле молоко, розтоплене вершкове масло і опару, додати цукор і сіль. Поставити тісто в тепле місце на 1-1,5 години до збільшення в об’ємі в 2 рази, обім’яти і залишити ще раз для підйому (ще близько 30-40 хвилин).
- Тісто розділити на 2 частини, розкачати кожну в коло товщиною близько 1 см і викласти на деко, застелене пергаментом (кола виходять діаметром близько 28 см).
- Для приготування начинки зелень потрібно дрібненько порубати, змішати з сиром, додати сіль і чорний мелений перець. Куряче філе розібрати на волокна. Твердий сир натерти на великій тертці.
- Коло з тіста присипати манкою (це потрібно, щоб уберегти тісто від розмокання). Розподілити по поверхні тіста сир із зеленню, потім куряче філе і зверху посипати тертим сиром.
- Випікати у нагрітій до 200 градусів духовці протягом 20-25 хвилин до рум’яного кольору.
Приємного апетиту!
Загрузка...