Подруга поділилась рецептом салатику “Анастасія”. Для мене це справжня знахідка. Смaкота нeймoвірна!
Салат Анастасія з куркою і шинкою готується досить швидко, звичайно, якщо м’ясо зварити заздалегідь. За матеріалами
Такий салат – справжня знахідка для святкового меню, коли список і так великий, а деякі кулінарні шедеври вимагають чимало часу і сил.
Корейську моркву також можна приготувати заздалегідь або ж купити готову – якщо є перевірені виробники.
Складові:
Шинка – 100 г.
Куряче м’ясо – 120 м
Пекінська капуста – 4-5 листків.
Корейська морква – 110 г.
Майонез – 1,5 ст. л.
Свіжа зелень – 5-6 гілочок.
Сіль – 3 щіпки.
Спеції – 3 щіпки.
Час приготування: 40 хвилин.
Кількість порцій: 2-3.
приготування:
1. Куряче м’ясо (філе або стегно, гомілка) відварити в підсоленій воді 20-25 хвилин. Для більш яскравого смаку курки в бульйон можна також додати лавровий листок, перець горошком, парасольки гвоздики. Тим часом зніміть оболонку з шматочка шинки, наріжте продукт тонкою соломкою, перекладіть в салатник.
2. Варену курку остудіть, видаліть все зайве, наріжте м’ясо також соломкою і відправте до шинки.
3. Листя пекінської капусти помийте і обсушіть. Наріжте їх тонкими смужками і додайте в салат.
4. Відміряйте і перекладіть в салатник необхідну кількість корейської моркви. Якщо корейська морква недостатньо пікантна, в салат можна покласти роздавлений зубчик часнику.
5. У салат можна додати петрушку, кріп, зелену цибулю. Обрану зелень помийте, обсушіть за допомогою серветок. Дрібно нарубати і додайте салат. В цей же момент можна заправити страву майонезом (або іншою заправкою на ваш смак). Кілька пучок солі і спецій зайвими не будуть.
6. Перемішайте салат столовою ложкою, можна відразу ж його спробувати – раптом чогось не вистачає. Для подачі салату ідеально підійде великий красивий салатник. Для порціонної подачі можна взяти невеликі піали.