Перевірений метод приготування універсального тіста, з якого виходять відмінні пельмені і вареники. Хтось використовує його навіть на чебуреки, але в цьому випадку я особисто нічого не можу сказати. Готую з нього тільки домашні пельмені.
Головна його особливість – це легкість його приготування, воно виходить завжди, в міру щільне, не розварюється і пельмені (вареники) не розвалюються при варінні.
Як його зробити правильно, я і розповім в цьому рецепті.
Нам знадобиться:
- Пшеничне (вищого сорту) борошно – 2.5-3 склянки (по 200 мл);
- 1 велике куряче яйце;
- 0.5 ч.л солі;
- 2.5-3 ст.л. рафінованої соняшникової олії (світлої, без запаху);
- Кип’яток – 200-220мл.
Беремо зручну глибоку миску. Просіваємо в неї трохи менше від зазначеної кількості борошна. Потім зробивши в середині поглиблення, наливаємо рафіновану олію.
Треба закип’ятити воду і вливаємо цей кип’яток в борошно. Починаємо замішувати. Вода гаряча, робимо це виделкою або ложкою. Від гарячої води, борошно розбухне і буде нагадувати кисіль. Гарненько розмішати, щоб не було грудок, даємо постояти, потрібно щоб суміш трохи охолола.
Далі вбиваємо яйце, солимо і продовжуємо перемішувати.
Як тільки все перемішали, через сито всипаємо решту кількість борошна і вже рукою вимішуємо тісто. Воно вийде еластичне, приємним на дотик, також зауважу, що до рук тісто не прилипає. Дуже приємне.
Повністю вимісити і сформувавши його в один шар, накриваємо чистим рушником і залишаємо його хвилин на 45-60. Потім викладаємо на робочу поверхню і можна розкатувати і робити пельмені.
Якщо вирішили порадувати рідних і себе звичайно, домашніми пельменями, то з цим тістом вони у вас обов’язково вийдуть. Готуйте і бажаю вам приємного апетиту!