Сирні пончики в цукровій пудрі – це легке в приготуванні і смачне частування до чаю всього за 10 хвилин.
Рецепт цих пончики хороший, перш за все, тим, що залишає всім бажаючим простір для фантазії. Навіть якщо дотримуватися чітких пропорцій інгредієнтів і строго слідувати інструкції, завжди можна поекспериментувати, припустимо, з формою: зліпити, наприклад, з тіста не кульки, а ковбаски – і згорнути їх в класичне кільце.
Інгредієнти:
- сир – 250 г
- яйця – 3 шт.
- пшеничне борошно – 8 ст.л.
- цукор – 3 ст.л.
- сіль – 0,5 ч.л.
- оливкова олія – за смаком
- сода – 0,5 ч.л.
- цукрова пудра з ваніллю – за смаком
приготування:
1. У миску викласти сир, додати яйця, борошно, цукор, соду і сіль і акуратно змішати все до однорідності.
2. У невеликій сотейник налити оливкову олію і добре розігріти його.
3. За допомогою чайної ложки або руками скачати з тіста невеликі кульки.
4. Кинути пончики в киплячу олію і смажити на невеликому вогні, постійно перевертаючи шумівкою, щоб вони рівномірно подрумянились з усіх боків.
5. Готові пончики викласти на паперовий рушник, і залишити на пару хвилин – щоб він ввібрав зайву олію.
6. Подавати пончики гарячими, виклавши на блюдо і посипати цукровою пудрою, змішаною з ваніліном.
Пробували готувати такі пончики?