Раніше кекси готували тільки з родзинками. Однак на сьогоднішній день їх можна спекти з багатьма видами начинок, наприклад, з шоколадною пастою, заварним кремом, джемом, а також варенням. Це відмінна випічка для сімейних чаювань.
Необхідні інгредієнти для приготування кексів:
- 200 г будь-якого ягідного варення (можна замінити джемом);
- 250 г цукру;
- 360 г борошна пшеничного;
- 150 мл молока;
- 9 г ваніліну;
- 3 курячих яйця;
- 10 пекарського порошку;
- 80 г масла вершкового;
- 60 мл олії соняшникової;
- дрібка солі.
Скільки вийде кексів, буде залежати від розміру вашої форми.
Покроковий процес приготування надзвичайно смачних кексів з ягідної начинкою
Дістаньте вершкове масло, воно повинно пом’якшити. Потім покладіть його в глибокий посуд.
До маслу додайте ванілін, дрібку солі і звичайний цукор. Гарненько все розмішайте.
В окремий посуд розбийте яйця, влийте молоко і соняшникову олія, бажано без запаху. Трохи збийте і поступово додайте в ємність до масла, при цьому постійно перемішуйте.
З’єднайте борошно з пекарським порошком і за кілька раз додайте до яєчно-масляної маси. Замісіть тісто.
Візьміть форму для випікання кексів, в кожну клітинку вкладіть спеціальну вкладку.
Візьміть форму для випікання кексів, в кожну клітинку вкладіть спеціальний вкладку.
У кожен отвір форми покладіть по одній столовій ложечці тіста. Після чайну ложечку варення без верхівки, а зверху тісто. Кожна форма має бути заповнена на 2/3.
Духовку попередньо розігрійте і відправте в неї випікатися кекси. Готуйте приблизно пів годинки при 180 °.
Готові кекси вийміть з форми і дайте охолонути. Можна прикрасити їх цукровою пудрою.