Пиріг на кефірі з сирною начинкою – улюблена випічка у багатьох країнах. Секрет його успіху – простота, швидкість приготування і мінімум витрат на продукти. Все це забезпечує хороший рецепт швидкого пирога. А більш оригінальним сирний пиріг робить начинка у вигляді невеликих сирних кульок. Рецепт пирога, який закрутить голову всій вашій родині.
Щоб приготувати пиріг на кефірі, знадобляться наступні продукти:
Для тіста:
- кефір – один стакан (200 мл);
- 180 г цукру;
- 300 г борошна вищого сорту;
- півсклянки олії (100 мл);
- половина чайної ложки харчової соди;
- чайна ложка розпушувача для випічки;
Для начинки:
- одна пачка сиру (250 г) – беріть більш жирний сир;
- 2-3 столові ложки цукрового піску, залежно від кислоти сиру;
- одне куряче яйце першої свіжості.
Рецепт пирога на кефірі: інструкція з приготування
Підготуйте 2 глибокі миски.
В першу миску налийте кефір, додайте соди, і трохи перемішайте. Залиште на десять хвилин, щоб повністю погасилась сода.
Тим часом зробіть сирну начинку. Змішайте зазначені інгредієнти для начинки, ретельно перемішайте. Не поспішайте витягати міксер, для збивання можна використовувати вилку або м’ялку для картоплі.
Коли кефір спіниться, додайте цукор, яйця і змішайте все до однорідності.
У миску з кефіром просійте борошно з розпушувачем. Гарненько перемішайте, щоб не було грудок.
Тісто акуратно вилийте на деко або у форму для випічки, заздалегідь змазану рослинною олією.
З сирної начинки зробіть невеликі кульки, і хаотично укладіть їх поверх тіста.
Сирний пиріг випікайте сорок хвилин при температурі 180 градусів.