Звістка

Новини України та світу

  • УКРАЇНА
  • CВІТ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • ПОРАДИ
  • РІЗНЕ
  • Home
  • РІЗНЕ
  • Розкpито найбільшу тaємницю cала. Чому пpо це мaйже ніxто не знав?

Розкpито найбільшу тaємницю cала. Чому пpо це мaйже ніxто не знав?

khristina
23.09.202423.09.2024 No Comments

Чому більше 2.500 років роблять і їдять сало?

Етимологія

Слово сало походить від праслов’янського sadlo, пов’язане з saditi «садити, сідати» («те, що сідає на м’ясо»), пов’язується також з пракельт. saldi- ((ірл.) saill «солонина», saillim «солю»)

Саме ці речовини визначають корисні властивості сала, а це: вітаміни А, Е, D, F, мікроелементи (селен), жирні кислоти (насичені та ненасичені).

Для дезінфекції натирають часником, а засолювання та витримка відбуваються при строго певній температурі та вологості.

Кислоти, що містяться в салі, роблять цей продукт справді унікальним.

Так, саме унікальним.

До його складу входить арахідонова кислота, яка відноситься до незамінних жирних кислот.

Зустрічається арахідонова кислота тільки в салі та ніде більше.

Цінна вона дуже широким спектром дій: входить до складу клітинних мембран, сприяє правильному скороченню серцевого м’яза, регулює артеріальний тиск, має профілактичні властивості проти раку, впливає на роботу нирок і покращує склад крові, виводячи з неї зайві холестеринові бляшки, також бере участь у утворенні багатьох гормонів.

Хіба можуть чимось подібним конкурувати із салом «легкі» та рафіновані олії?

Крім унікальної арахідонової кислоти, сало містить ще й цінні незамінні жирні кислоти: пальмітинову, олеїнову, лінолеву, ліноленову, стеаринову. Їх концентрація посилює біологічну активність сала у п’ять разів у порівнянні з вершковим маслом.

Сало містить добре засвоювану форму селена, яка є необхідним мікроелементом для серцево-судинної системи, відмінним антиокислювачем та захисником нуклеїнових кислот від пошкоджень.

Холестерину в салі набагато менше, ніж у вершковому маслі, і йде на створення імунних клітин, що захищають організм від вірусів.

Сало м’яке та однорідне за структурою.

На смак воно дуже ніжне і трохи солодкувате, злегка пряне, із запахом спецій та ароматних трав.

Їдять його зазвичай у чистому вигляді, нарізаному на тонкі скибочки. Іноді його використовують як добавку до складу складних страв.

Слід нагадати: за результатами спеціальних досліджень виявлено, що в 100 грамах свинини міститься 60 міліграмів холестерину, яловичини — 67, телятини — 87, м’яса птиці — 113, маргарину — 186, вершкового масла — 244, білків курячого яйця — 1560, риб’ячого жиру — 5700.

Тоді, як у свинячому салі є тільки сліди холестерину.

Водночас воно містить у собі всі незамінні аміно- і жирні кислоти.

Свіже сало зберігає всі свої біологічно цінні якості, не пошкоджені й не знищені грубою переробкою.

Сучасною медициною встановлено, що сало сприяє виведенню з організму радіонуклідів і тому рекомендується з профілактичною метою, особливо в екологічно несприятливих зонах, щоденно його споживати жінкам по 45—50, а чоловікам — по 65—70 грамів.

Їжте правильне сало, особливо зараз у часи великих стресів.

А якщо поруч стоїть келих гарного напою, то взагалі, просто пісня.

Хорошим і добрим людям – хорошого і смачного сала, а решті – решти!

Реально, балуйте себе іноді такими смаколиками, як хороше сало, за вас це робити ніхто не буде, і нехай весь світ зачекає.

Худнути будете завтра

Будьмо!

Немає опису світлини.
На зображенні може бути: їжа
Немає опису світлини.

@Bogdan Grytsevych

Загрузка...

Навігація записів

Вiдпoвiдь ocтaтoчнa!👌 Тiлькu щo, Бaйдeн вuйшoв дo пpecu тa дaв cвoю кiнцeвy вiдпoвiдь чu oтpuмaє Уkpaїнa дoзвiл нa дaлeкoбiйнi yдapu пo PФ
Теpміново! Мобiлізація. Чoловіки 50-60 pоків. Каpдинальні зміни. Тепеp забоpонено.

Related Articles

Нiякі не “бyси”! Це на росії. Як пpавильно скaзати укpаїнською. Є два чyдові cлова. Відповідь…

khristina
29.05.202529.05.2025 No Comments

Найкращі мобільні телефони Xiaomi: ТОП-5

olia
01.04.202501.04.2025 No Comments

Як правильно смажити деруни, щоб вони вбирали менше олії: хитрість, про яку мало хто знає

admin
01.04.202501.04.2025 No Comments

Залишити відповідь Скасувати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes