Звістка

Новини України та світу

  • УКРАЇНА
  • CВІТ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • ПОРАДИ
  • РІЗНЕ
  • Home
  • РІЗНЕ
  • Шоколадний торт з ягодами і ніжним кремом — «Вишневий поцілунок»!

Шоколадний торт з ягодами і ніжним кремом — «Вишневий поцілунок»!

admin
04.03.202104.03.2021 No Comments

Дуже м’який корж, смачний крем, хороше просочення… Все просто чудово. Варто приготувати!

Інгредієнти для коржа:

  • Яйце — 2 шт.
  • Борошно — 1,5 склянки
  • Цукор — 0,5 скл.
  • Молоко згущене — 0,5 банки
  • Сметана — 200 г
  • Сода (погасити) — 1 ч. л.
  • Какао-порошок — 2 ст. л.

Крем:

  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 1 ст. л. з гіркою
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Молоко згущене — 0,5 банки
  • Молоко — 1 склянка
  • Масло вершкове — 200 г

Для прикраси і просочення:

  • Вишня (заморожена) — 300 г
  • Лікер (амаретто, можна коньяк) — 3 ст. л.

Глазур:

  • 6 ст. ложок цукру
  • 2 ст. ложки какао
  • 3 ст. ложки гарячого молока
  • 50 г масла.

Рецепт приготування:

  1. Тісто. Для тіста змішуємо в комбайні (або міксером) яйця, цукор, какао-порошок і чайну ложку соди (погашеної оцтом або соком лимона).
  2. Додаємо борошно, сметану і половину банки згущеного молока. Тісто виходить рідкувате.
  3. Виливаємо тісто в деко, вистелене папером для випічки (враховуємо, що тісто підніметься на висоту 2-3 см).
  4. Печемо при 180 град. близько 20 хвилин (встромлений сірник повиннен вийти сухим).
  5. Крем. Для крему як слід змішуємо яйце, столову ложку з верхом борошна, цукор і склянку молока.
  6. Ставимо на вогонь, постійно помішуючи, доводимо до кипіння на повільному вогні варимо до загустіння, охолоджуємо.
  7. Вершкове масло збиваємо міксером на повільній швидкості.
  8. Додаємо у остиглий крем, кожен раз збиваємо до однорідності.
  9. Потім вливаємо згущене молоко (половину банки), збиваємо повільно, а потім ще дві-три хвилини на максимальній швидкості, щоб вийшов легкий, повітряний крем.
  10. Збираємо торт. Вишню розморозимо, стекший сік змішуємо з амаретто (або коньяком, або чим-небудь іншим — за смаком) і будемо використовувати для просочення коржів.
  11. Розрізати корж на 3 частини, одну порізати квадратиками.
  12. Кладемо на тарілку корж, просочуємо сумішшю соку і амаретто, далі — крем і вишня.
  13. Наступний корж, полити кремом, викласти вишню, потім шматочки рубленого коржа, знову крем і вишня. Полити торт глазур’ю.
  14. Глазур. Щоб вийшла гарна глазур, треба обов’язково дотримуватися пропорції.
  15. Все це змішуємо і ставимо на плиту весь час помішуючи. Доводимо до кипіння, але не кип’ятимо.
  16. Головне щоб розтанув цукор. Знімаємо з плити, чекаємо хвилину-дві і готово.

Приємного апетиту!

Джерело

Загрузка...

Навігація записів

Дуже смачне арахісове тістечко без випічки!
Зеленський підписав закон про електронні трудові книжки!

Related Articles

Нiякі не “бyси”! Це на росії. Як пpавильно скaзати укpаїнською. Є два чyдові cлова. Відповідь…

khristina
29.05.202529.05.2025 No Comments

Найкращі мобільні телефони Xiaomi: ТОП-5

olia
01.04.202501.04.2025 No Comments

Як правильно смажити деруни, щоб вони вбирали менше олії: хитрість, про яку мало хто знає

admin
01.04.202501.04.2025 No Comments

Залишити відповідь Скасувати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes