Для приготування хачапурі до сніданку вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйце – 1 шт;
- борошно – 1 стакан;
- молоко – 1 склянка;
- сир або сир сулугуні – 300 г;
- масло вершкове – 30 г.
Збиваємо яйце, можна віночком або міксером, з’єднуємо з молоком і добре перемішуємо.
Борошно просіваємо і змішуємо з молоком і яйцем, вимішуємо в однорідну масу без грудочок.
Натираємо сулугуні на тертці або якщо ви берете домашній сир, тоді додаємо в масу його і добре все перемішуємо до однорідності.
Вершковим маслом змащуємо сковороду. Виливаємо тісто і обсмажуємо млинці – хачапурі з двох боків до золотистої скоринки.
Подавати можна з різними соусами, сметаною або майонезом. Особливо гарні такі хачапурі з домашнім майонезом.
Сулугуні можна замінити не тільки домашнім сиром, а й будь-яким іншим солоним сиром.
Загрузка...