Поспішаю поділитися смачним рецептом приготування скумбрії в духовці. Він не зовсім звичайний, тому що спочатку рибу будемо маринувати, а потім запікати. Дуже смачно виходить, обов’язково приготуйте!
Необхідні продукти:
- скумбрія
- часник
- олія
- сіль
- перець
- паприка
Покроковий процес приготування:
Набір інгредієнтів дуже простий, але весь секрет цього рецепту не стільки в них, скільки в самому процесі приготування. Тому читайте уважно, щоб нічого важливого не пропустити.
Нам знадобиться 2 скумбрії. Розморожуємо, потрошимо, відрізаємо хвости і голови. Кожну рибку розрізаємо вздовж на дві частини. Кісточки по максимуму прибираємо, щоб залишилося тільки філе.
Тепер готуємо маринад для скумбрії. Змішуємо в мисці 1 чайну ложку солі (або за смаком), 1 чайну ложку паприки, чорний мелений перець за смаком, 2-3 зубчики часнику, видавленого через прес.
Також додаємо 2-3 столові ложки оливкової олії. У цьому рецепті найкраще використовувати саме оливкову – з нею виходить смачніше і ароматніше. Але якщо її немає, або не подобається, то можна взяти звичайну соняшникову.
Поливаємо скумбрію маринадом, рівномірно розподіляємо її по всій рибі і прибираємо в холодильник на 3-4 години, нехай маринується. Для кращого ефекту замариноване філе можна обернути в харчову плівку.
Потім викладаємо скумбрію на деко або в форму для запікання (дно найкраще застелити пекарним папером) і ставимо в розігріту духовку.
Запікаємо рибку при температурі 200-220 градусів приблизно 15 хвилин. Потім подаємо з будь-яким гарніром і салатом з овочів. Приємного апетиту!