Невеликі, але дуже ситні і прості в приготуванні пампушки на сковороді вийдуть нітрохи не гірше, ніж у фритюрі. Кульки з тіста, обсмажені в олії, мають місце бути в багатьох кухнях світу. У Франції це солодкі кастаньоли, які посипають кунжутом. В узбецькій кухні це солоний богирсак. Їх можна подавати як просту закуску з соусом, але наш рецепт відрізняється солодкістю. Смачне чаювання забезпечено!
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 500 гр
- Згущене молоко 400 мл
- Сіль за смаком
- Яйце 2 шт.
- Сода 0,25 ч. л.
- Соняшникова олія 150 мл
Приготування:
Збийте яйця разом з сіллю і содою. Змішайте зі згущеним молоком і повільно додавайте борошно (стільки, скільки візьме тісто).
Розкачайте тісто в джгут, наріжте на невеликі шматочки і скачайте в кульки. За розміром вони повинні бути приблизно з горішок фундука. Обсмажте в маслі.
Подавайте пончики на згущеному молоці гарячими, присипавши цукровою пудрою. Вони вийдуть ще більш ситними, якщо додати трохи сиру. У цьому рецепті «складне» – катання кульок, але смажаться вони миттєво.