Підготовка до гучного застілля завжди займає дуже багато часу. Але навіщо так себе перевантажувати, якщо можна здивувати гостей апетитними і дуже ситними стравами, які можна запросто приготувати без всякої метушні.
Ми підготували для вас 3 вдалих рецепта простих святкових частувань для веселої компанії. З ними у вас точно не виникне несподіваних проблем!
Фарширована картопля
Інгрідієнти:
- 9 бульб картоплі
- 9 перепелиних яєць
- 600 г фаршу
- 2 цибулини
- 300 г твердого сиру
- зелень за смаком
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- соняшникова олія за смаком
Приготування:
- Очистіть і відваріть в підсоленій воді до напівготовності картоплю. Тим часом обсмажте на соняшниковій олії подрібнену цибулю з фаршем.
- Дочекайтеся, поки бульби охолонуть, потім з допомогою чайної ложки дістаньте з кожної картоплини серединки, щоб у вас вийшли глибокі «чашечки».
- Помістіть в отримані отвори фарш, вбийте в поглиблення по 1 перепелиному яйцю.
- Присипте бульби натертим на крупній тертці сиром і подрібненою зеленню.
- Відправте блюдо в розігріту до 180 градусів на 20-30 хвилин.
Гнізда з фаршу з картоплею
Інгрідієнти:
- 500 гр. фаршу
- 6 середніх картоплин
- 1 помідор
- 2 цибулі
- 100 г твердого сиру
- 100 р майонезу
- соняшникова олія
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- 3 зуб. часнику
Приготування:
- Очистіть картоплю, наріжте 5 бульб круглими скибочками, покладіть в глибокий посуд, посоліть і поперчіть, можете додати улюблені спеції.
- Натріть на дрібній тертці 1 картоплю, подбідніть 1 цибулю, додайте яйце і змішайте все з фаршем. Додайте сіль, перець і добре все перемішайте.
- Вимийте помідори, наріжте тонкими круглими слайсами. Цибулю наріжте тонкими кільцями.
- Змастіть деко олією і викладіть на нього м’ясну масу, формуючи вологими руками коржі. Зверху розкладіть цибульні кільця, помідори і картоплю. Відправте деко в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
- У глибокій ємності змішайте майонез з пропущеним через прес часником, натертим на дрібній тертці сиром і подрібненою зеленню.
- Дістаньте страву з духовки, змастіть отриманим соусом картоплю і знову відправте деко в духовку на 20 хвилин.
Трубочки з лаваша з картоплею
Інгрідієнти:
- 2 картоплі
- 2 ст. л. соняшникової олії
- сіль, перець мелений
- 4 аркуша тонкого лаваша
- 1 ч. л. пшеничного борошна
- 1 ч. л. солі
- 1 яйце
- кунжут за смаком
Приготування:
- Очистіть картоплю, наріжте його четвертинками і відваріть в підсоленій воді до готовності.
- Злийте з каструлі воду, всипте чорний мелений перець і пюрируйте картоплю.
- Розстеліть на робочій поверхні лаваш, з допомогою силіконового пензлика змастіть його соняшниковою олією.
- Злегка присипте лаваш просіяним борошном, викладіть поверх першого аркуша другий. Наріжте лаваші смужками (шириною 4-5 см). Найдовші частини розріжте навпіл.
- За допомогою столової ложки викладіть на кінчик кожної смужки картоплю і поверніть смужки в трубочки.
- Викладіть трубочки на застелене пергаментним папером деко, змастіть їх збитим яйцем і присипте кунжутом.
- Відправте блюдо в розігріту до 200 градусів духовку, запікайте до рум’яності.
Загрузка...