Домашні сирки з карамеллю і шоколадом.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- сир, 360 г;
- пудра цукрова, 50 г;
- вершкове масло, 40 г;
- ваніль.
Для приготування карамелі візьміть:
- цукор, 100 г;
- вершки, 110 г.
Для глазурі візьміть:
- шоколад, 150 г;
- олія соняшникова, 30 г.
Для приготування глазурі Роше:
- шоколад, 250 г;
- масло, 80 г;
- горіхи подрібнені, 100 г.
Горіхи бажано обсмажити.
Процес приготування
Сир змішуємо з розм’якшеним вершковим маслом, ваніллю, згущеним молоком або цукровою пудрою. Збиваємо блендером до однорідності. За смаком додайте пудру або згущене молоко.
Перекладаємо в кондитерський мішок.
Для глазурі розтоплюємо шоколад в мікрохвильовій печі або на водяній бані, змішуємо з соняшниковою олією без запаху.
Форму силіконову розділіть умовно на дві частини – одні сирки будуть з глазур’ю, другі ви потім покриєте глазур’ю Роше. У половину осередків наливайте глазур, а другу частину, просто заповніть сирковою масою.
Силіконову форму з осередками заповнюємо невеликою кількістю глазурі і розподіляємо по дну і стінкам, прибираємо зайвий шоколад і ставимо форму в морозилку.
Покриваємо ще одним шаром шоколаду і знову в морозилку.
Заповнюємо сирною масою до середини – якщо плануєте ще начинку, якщо немає – заповнюйте повністю.
Для карамелі висипаємо на сковороду цукор рівномірним шаром. Коли цукор майже розплавиться, перемішуємо і вогонь зменшуємо до мінімуму. Щоб не підгорало, піднімайте сковороду і добре перемішайте.
Порціями вводите гарячі вершки, щоб не було різниці температур. Все вимішуємо і кип’ятимо півхвилини. Чим довше кип’ятите – тим густішим виходить. Охолоджуємо, перекладаємо в кондитерський мішок.
Робимо в начинці поглиблення і видавлюємо карамель. Зверху викладаємо залишок сирної маси, розрівнюємо. До верху форми повинно залишатися вільним пару міліметрів.
Покриваємо шоколадом і ставимо форму в морозилку на 1.5 – 2 години.
Сирки без глазурі виймаємо. Надягаємо на лезо ножа і опускаємо в глазур з подрібненими горіхами.
Для глазурі Роше змішайте всі інгредієнти і розтопіть на водяній бані. Глазур застигає за кілька секунд.
Зберігати сирки можна в морозильній камері кілька тижнів.