Це печиво міг придумати тільки геній. Смакота без особливої метушні.
Склад продуктів
Для тіста:
- борошно – 850 гр.
- яйце – 2 шт.
- кефір – 300 мл.
- сода – 5 гр.
- сіль за смаком
- маргарин – 320 гр.
Для начинки:
- цукор – 300 гр
- вершкове масла – 30 гр
- ваніль – 3 гр
- борошно – ½ склянки
Покроковий процес приготування печива
Починаємо з тіста: Змішуємо в мисці просіяне борошно й холодне масло або маргарин. Яйця збовтуємо виделкою і додаємо в крихту. Один жовток залиште для змащування. Додаємо кефір, змішаний з содою і ваніль з сіллю. Добре замішуємо гладке, м’яке тісто. Масу нарізаємо на 3 частини. Скачуємо кожну в окрему кульку, накриваємо серветкою і прибираємо в холод.
А поки займемося начинкою: в м’яке масло (просто заздалегідь дістаньте його) додаємо просіяне борошно, і розтираємо руками, щоб отримати дрібну крихту. Додати цукор і перемішуємо. Розділяємо на 3 частини.
З тіста розкачуємо пласт товщиною 2 мм і викладаємо рівномірно начинку, не забудьте залишити по сантиметру від краю без начинки. Скручуємо в щільний рулет. Змащуємо збитим жовтком. Наколюємо виделкою в декількох місцях і розрізаємо на шматочки, товщиною 2-3 см.
Акуратно переносимо на деко, застелене пекарним папером і випікаємо при 200 градусах приблизно 20 хвилин, до золотистого кольору.
Розсипчасте зовні і м’яке всередині – дуже смачне печиво. Спробуйте!