Легкий і смачний десерт без борошна, без духовки, без печива, всього за 10 хвилин! Десерт з молока, ніжний як хмара, з простих інгредієнтів, які є на кожній кухні. Просто божественний баварський крем готується просто, впорається кожен.
Необхідні продукти:
- молоко – 300 мл
- яєчні жовтки – 3 шт
- цукор – 100-120 г
- ванільний екстракт – 1 ч.л.
- сметана – 350 г
- желатин – 20 г
Як приготувати десерт без випікання
20 г желатину заливаю 100 мл молока і залишаю для набухання желатину на 30 хвилин (або за інструкцією на упаковці з желатином).
У каструлю кладу 3 жовтки, 80 г цукру, перемішую віночком. Вливаю 200 мл молока. і ще раз перемішую.
Ставлю на маленький вогонь і варю крем поки не почне густіти і огортати ложку.
Вимикаю нагрів і відразу додаю набряклий желатин.
Добре перемішую до розчинення желатину і однорідності.
Крем можна протерти через сито, щоб вийшов однорідним без крупинок.
Додаю 1 ч.л. ванільного екстракту і кладу 350 г сметани, будь-якої жирності. Добре перемішую.
Переливаю мус в силіконову форму (або в порційні формочки).
І прибираю в холодильник на 2-3 години. Суфле повинне добре схопитися.
Коли десерт добре застиг, занурюю дно форми на кілька секунд в гарячу воду. Потім акуратно перевертаю на тарілку.
Десерт виходить ніжний, як хмарка, однорідний, без грудочок і виглядає дуже апетитно.
Зверху посипати тертим шоколадом або декоративними посипаннями. А можна прикрасити ягодами і шматочками фруктів.
За смаком десерт просто приголомшливий, в ньому зовсім не відчувається желатин, також він не схожий на звичайний заварний крем. Смак десерту, скоріше, нагадує морозиво пломбір або панна-котту.