Сьогодні пропоную вам приготувати пісочні трубочки з заварним кремом. Такий десерт стане родзинкою вашого святкового столу і смачним частуванням для сімейного чаювання. Ніжне ласощі для всієї родини!
Необхідні продукти
Для тіста:
- Борошно – 270 грамів
- Сметана – 130 грамів
- Вершкове масло – 125 грамів
- Сіль – дрібка
Для крему:
- Яєчний жовток – 3 штуки
- Цукор – 100 грамів
- Молоко – 250 мл
- Кукурудзяний або картопляний крохмаль – 2 столові ложки
- Вершкове масло – 100 грамів
- Ванільний цукор – 10 грамів
Як приготувати трубочки з кремом
Спочатку готуємо крем. В молоко додаємо цукор, ванільний цукор, крохмаль і яєчні жовтки. За допомогою віночка перемішуємо, ставимо на вогонь і нагріваємо до загустіння. Готовий крем накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник для охолодження.
Далі беремося за тісто. У борошно викладаємо розм’якшене вершкове масло, сіль і ретельно перетираємо руками, додаємо сметану, замішуємо тісто, яке прибираємо в холодильник на півгодини.
Охолоджене тісто розкачуємо в пласт товщиною близько 2 мм, розрізаємо на смужки в 2 см, які необхідно звернути в кондитерські трубочки. Трубочки відправляємо в духовку розігріту до 200 градусів. Випікати необхідно до злегка золотистого кольору.
Вершкове масло збиваємо за допомогою міксера, додаємо охолоджене крем, ретельно перемішуємо міксером. Отриманим кремом заповнюємо наші трубочки. Десерт готовий! Приємного чаювання!