Жахливе похмілля – частий симптом після свят. Причому зняти його намагаються новою порцією алкоголю. Доктор медичних наук Євген Брюн розвінчав цей популярний міф, який нібито допомагає позбутися від похмілля швидко і в домашніх умовах, пише Главред.
Зокрема, медик назвав це народний засіб від похмілля смертельно небезпечним заняттям. За його словами, організму потрібно дати можливість переробити старий алкоголь – цей процес триває від трьох днів до трьох тижнів.
“Це смертельно небезпечна штука, не можна нашаровувати новий алкоголь, поки не перероблений старий. І потрібно пам’ятати, що алкоголь в організмі людини переробляється від трьох днів до трьох тижнів”, – цитують Брюна Россмо.
Медик також розповів, що робити при сильному похмілля. За його словами, допомогти організму можуть міцні бульйони, кефір, а також капустяний розсіл.
У свою чергу, експерт підрозділу з безпеки харчових продуктів ВООЗ Пітер Бен Ембарек впевнений, що зняти похмілля за допомогою розсолу не вийде, так як він не надає позитивного ефекту на печінку.
“У будь-якому випадку, мариновані овочі або сири не є ліками і не можуть вплинути на печінку за кілька днів або за кілька прийомів їжі. Декількома продуктами ви не зможете компенсувати погане харчування або надмірності під час свят. Старий рада – вживати все в міру, як і раніше є кращим радою “, – пояснив він.