Молочні коржики завжди можна було купити за кілька копійок в шкільній та студентській їдальні, вони були дуже популярні і багато донині, згадують їх з ностальгією.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 350 г;
- молоко – 80 мл;
- масло вершкове або маргарин – 80 г;
- цукор – 180 г;
- яйце – 1 шт;
- сода, гашена оцтом – половина ч.л;
- розпушувач – 1 ч.л;
- ванільний цукор – 1 пакетик.
Процес приготування
Розм’якшене вершкове масло перетираємо з цукром.
Збиваємо яйце і відділяємо трохи – це піде для змазування печива перед випічкою.
З’єднуємо масло з цукром, яйцем і молоком, ванільним цукром, збиваємо до однорідності.
Борошно змішуємо з розпушувачем і просіваємо в масу. Вимішуємо м’яке і гладке тісто.
Робочу поверхню присипаємо борошном, розкачуємо пласт тіста до 0.8 мм завтовшки і вирізаємо формочками печиво.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво, змащуємо збитим яйцем.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 15 хвилин.