Для більшості людей буде відкриттям, однак курячі яйця можна зварити без використання кип’ятіння. Більш того, приготовані таким чином яйця будуть корисніше і в більшості випадків смачніше. Благо, нічого складного в цьому методі немає і спробувати його може кожен. І щось підказує, що вже після першої спроби, кожен надалі тільки так і буде готувати цю страву, інформує Ukr.Media.
При варінні яєць втрачається частина вітамінів (групи В і фолієва кислота) і корисних властивостей, тому цей метод ще й збереже вітаміни.
Покладіть яйця на декілька хвилин у воду з содою.
Для того, щоб курячі яйця зварилися і були готові до вживання в їжу (або до використання при готуванні в інших стравах), зовсім не обов’язково витримувати їх в окропі тривалий час. Достатньо лише довести каструлю з яйцями до моменту кипіння і відразу ж вимкнути. Однак, якщо робити таким чином — просто так яйця не зваряться. Спочатку потрібно реалізувати нескладний підготовчий процес.
Мова йде про те, що перед тим, як відправити продукт в каструлю для варива, необхідно гарненько вимити яйця з використанням соди. Тільки після цього починається безпосередньо процес варіння. Як тільки вода закипить, вогонь вимикається, каструля накрита кришкою. Після цього необхідно почекати ще кілька хвилин, залежно від того, в якому стані хочемо отримати кінцевий продукт. А саме: для яєць не крутих слід чекати ще 6 хвилин, для крутих яєць слід чекати 12-14 хвилин. Якщо ж хочеться рідкі яйця, то потрібно пропустити всього 3 хвилини після вимкнення вогню.
Вийде ще смачніше.
Після варіння яйця витягуються з окропу та охолоджуються, як завжди. Крім іншого, приготований таким чином продукт ніколи не буде тріскати. Навколо жовтка не з’являється темний обідок. Білок яйця буде набагато ніжніше. Нарешті, на варіння буде витрачатися менше електроенергії (або газу).