Пропонуємо вашій увазі рецепт шинки, зроблений за класичною технологією приготування низькотемпературних страв. Страва виходить з характерним шинним ароматом і приємним смаком. Для приготування необхідний мінімальний набір продуктів.
Інгредієнти
- Свиняча вирізка (лопатка) — 1 кг.
- Вода — 100 мл.
- Сіль — 20 грамів
- Цукрова пудра — 5 грамів
- Часник гранульований — 1 ч. л.
- Перець подрібнений білий — 3 грами
- Перець чорний мелений — 2 грами
- Перець духмяний мелений — 2 грами
Приготування
- М’ясо порізати на шматочки зі сторонами 1-3 см і посолити сіллю. Бажано приготувати сольову суміш з кухонної і нітритної солі в рівних частках.
- Прибрати м’ясо в холодильник на 1-2 доби при температурі 4-5 градусів.
- Дістати м’ясо з холоду. Додати до нього воду, добре перемішати 5-6 хвилин до виділення білих білкових ниток.
- Внести приправи і цукрову пудру. Продовжити вимішування до рівномірної маси.
- Підготувати шинницю, щільно укласти м’ясо в пакет шинниці та закрити кришки. Якщо у вас немає шинниці, викласти м’ясо ковбасою на поліамідну плівку, туго закрутити в рулет і щільно зав’язати по краях шпагатом.
- Прибрати м’ясо знову в холодильник для ферментації.
- Нагріти воду в каструлі до 80 градусів і занурити шинку або заготовку в поліаміді в воду, нагріваючи шинку, контролюючи постійно температуру 80 градусів. Прогріти шинку до температури 70 градусів в центрі батона будь-яким зручним способом. Можна використати термометр штировий.
- По досягненню потрібної температури, шинку остудити і прибрати на 2-3 доби в холодильник.
Приємного апетиту!
Загрузка...