На український ринок з Польщі потрапила заражена сальмонелою курятина. І вже може опинитися на столі у споживачів.
Про це повідомили на сайті кількох регіональних відділів Державної споживчої служби України, зокрема, Рівненської, Львівської та Тернопільської областей.
У відомстві попередили, що в охолодженому м’ясі бройлерів, експортованому з Польщі, виявлено сальмонелу – небезпечну кишкову інфекцію.
Заражене м’ясо польського виробника “Cedrob S.A.№PL 14023901 WE” потрапило одразу до двох потужних підприємств у Черкасах та Дніпропетровщині.
У Держспоживслужбі зазначили, що до них надійшло таке попередження від міжнародної системи RASFF, яка контролює якість товарів, що потрапляють на ринки ЄС. Бо курятина із сальмонелою потрапила і до європейських підприємців.
Також, у Держспоживслужбі просять споживачів у разі виявлення, зараженої курятини, повідомляти регіональних спеціалістів.