Звістка

Новини України та світу

  • УКРАЇНА
  • CВІТ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • ПОРАДИ
  • РІЗНЕ
  • Home
  • РІЗНЕ
  • Вони просто незрівнянні! Пиріжки на кефірі, тісто як пух!

Вони просто незрівнянні! Пиріжки на кефірі, тісто як пух!

admin
30.04.202030.04.2020 No Comments

Пиріжки на кефірі, тісто готове вже через годину. Були днями в гостях, і нас пригощали ось такими смачними пиріжками, вони мені так сподобалися, ну я звичайно ж, без рецепта піти не змогла. Тітка каже, що це її фірмовий рецепт.

Складові:

  • Борошно – 750 гр.
  • Дріжджі сухі -11 гр.
  • Кефір – 500 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Рослинна олія – 5 ст.л.

Для начинки:

  • М’ясо філе – 500 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Бульйон – 100-150 мл.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком

Приготування:

У миску просіємо 750 грам борошна, додамо 11 грам сухих дріжджів і перемішуємо.

В іншу миску наливаємо кефір кімнатної температури 500 мл, розбиваємо 2 яйця, додаємо 1 ч.л. солі, 1 ст.л. цукру, перемішуємо і додаємо поступово борошно, приблизно в середині вливаємо 5 ст.л. рослинної олії перемішуємо і додаємо борошно, що залишилося, тісто має бути трохи липнуче до рук, борошна більше додавати не потрібно. Кладемо тісто в миску, закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 1 годину для підйому.

За цей час приготуємо начинку. Начинка підійде будь-яка капуста, риба, ягоди, фрукти або на Ваш смак. Я пропоную сьогодні смачну м’ясну начинку. Для початку відваром м’ясо. У каструлю наливаємо воду, додаємо лавровий лист, перець горошком, чайну ложку солі, цибулину і кладемо м’ясо 500 грам, у мене філе яловичини і варимо до готовності, я варю 1 годину 20 хвилин.

Відваримо 100 грам рису. У каструлю кладемо 100 грам промитого рису, додаємо половину ч.л. солі, вливаємо 300 мл води і ставимо варити, варимо на середньому вогні до готовності рису, я варю 15 хвилин, вимикаю і даю ще постояти 5 хвилин під кришкою.

Відварене м’ясо перекрутити на м’ясорубці, додаємо рис, кладемо чорний перець за смаком, сіль і вливаємо 100 мл бульйону, в якому варилося м’ясо. І перемішуємо, якщо Вам здасться начинка ще сухуватою, можна додати ще бульйону. За бажанням можна додати обсмажену цибулю на сковороді, але мені подобається і без цибулі, тому я його сьогодні не додавала. Начинка готова.

Тісто підійшло, кладемо його на стіл, обминаємо, розділимо на частини, з кожної частини робимо колобки, у мене виходить 25 колобків вагою 60 грам.

Беремо колобок розкатуємо качалкою коло, кладемо начинку і защипуємо як вам більше подобається, у мене сьогодні начинка м’ясна, тому я защипую у формі трикутника, залишилася звичка з дитинства, якщо трикутні значить з м’ясом. Все теж саме робимо з іншими пиріжками.

На сковороду наливаємо олію, так щоб пиріжки були покриті олією хоча б до середини, добре розігріваємо, кладемо пиріжки і смажимо на середньому вогні до готовності з двох сторін.

Пиріжки знімаємо і подаємо до столу. До речі і наступний день вони залишаються як свіжі.

Джерело

Загрузка...

Навігація записів

На українців очікують погодні “гойдалки”! Синоптик дала прогноз на травневі свята!
Синоптик повідомила, якою буде погода першого травня!

Related Articles

Нiякі не “бyси”! Це на росії. Як пpавильно скaзати укpаїнською. Є два чyдові cлова. Відповідь…

khristina
29.05.202529.05.2025 No Comments

Найкращі мобільні телефони Xiaomi: ТОП-5

olia
01.04.202501.04.2025 No Comments

Як правильно смажити деруни, щоб вони вбирали менше олії: хитрість, про яку мало хто знає

admin
01.04.202501.04.2025 No Comments

Залишити відповідь Скасувати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes