Смачнезна домашня ковбаска з сиром. Хоч вари, хоч запікай – смак тільки покращується.
складові
- 500 грам курячого філе (грудка і стегенця);
- 100 мілілітрів вершків;
- два зубчики часнику;
- два яєчних білка;
- одна чайна ложка картопляного крохмалю;
- 50 грам твердого сиру;
- половина чайної ложки солі;
- третина чайної ложки приправи для курки;
- чорний мелений перець – за смаком.
Приготування
Все куряче м’ясо ретельно промиваємо і обсушуємо. Приблизно 100 г філе стегенець нарізаємо маленькими кубиками.
Решту філе нарізаємо великими шматочками і перекладаємо в чашу блендера.
Свіжі курячі яйця ділимо на білки і жовтки. Жовтки нам більше не знадобляться, можете їх використовувати для приготування іншої страви.
Білки переливаємо в чашу з м’ясом, додаємо туди ж сіль, чорний мелений перець за смаком, картопляний крохмаль, приправу для курки.
Вливаємо вершки будь-якої жирності (у мене 20%), перебиваємо все блендером до однорідності.
Куряче пюре перекладаємо в миску, додаємо шматочки м’яса від стегенець.
Шматочок твердого сиру нарізаємо маленькими кубиками і теж відправляємо в миску.
Туди ж додаємо два зубчики часнику, пропущених через прес, і ретельно перемішуємо фарш.
На столі розстеляємо папір для випічки і змащуємо його олією.
Перекладаємо на папір фарш, загортаємо і формуємо батон ковбаси.
За допомогою щільних ниток робимо перетяжки і обрізаємо всі кінчики.
Розміщуємо в кілька пакетів (3-4), які зав’язуємо, щоб не потрапила вода.
У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння, опускаємо ковбасу.
Варимо її, з моменту закипання, 30-35 хвилин, на середньому вогні.
Можна помістити ковбасу (вже в папері) в рукав для запікання і відправити в розігріту до 200 градусів, на 35 хвилин.
Дістаємо, даємо ковбасі охолонути й нарізаємо на скибочки.
Смачного!