Для будь-якої випічки на зиму. Гарно тримає форму і не розтікається. Бурштинове яблучне повидло на зиму. Перевірений рецепт.
Складові:
- 1 кг яблук;
- 500 мл води;
- 1 кг цукрового піску;
- 1 ч.л. без верху лимонної кислоти;
- 10 г ванільного цукру;
Готуємо:
- Виливаємо воду у каструлю з товстим дном. Доводимо до кипіння і всипаємо цукор. Після закипання варимо сироп ще 10 хвилин.
- Очищені яблука натираємо на крупній терці і відправляємо у каструлю. Яблука натираємо невеликими партіями, аби вони не потемніли і одразу в сироп.
- При постійному помішуванні варимо де сорок хвилин до загустіння. Аби перевірити готовність, капаємо краплю на тарілку, не розтікається – готово. Додаємо лимонну кислоту і добре перемішуємо.
- Додаємо ванільний цукор, добре перемішуємо і розкладаємо варення по стерилізованих банках. Закриваємо прокип’яченими кришками. І перевертаємо під ковдру на добу.
З даної кількості продуктів я отримала приблизно 1 літр густого повидла бурштинового кольору.
Смачного!
Загрузка...