Цей рецепт я вже дуже давно використовую. Моя сім’я, друзі і колеги завжди просять приготувати його, коли відбувається якесь святкування.
Нічого складного в рецепті немає, все дуже просто і смачно.
ПРИГОТУВАННЯ:
Порада: сало вибирайте з м’ясом, тоді страва вам розкриється повністю і ви оціните її смак.
Сало ріжемо великими шматками. Змішуємо сіль та цукор з усіма приправами і пропущеним через прес часником.
Порада: в рецепті я написала перелік тих спецій і приправ, які сама використовую. Ви можете взяти ті приправи, які завжди використовуєте для шашлику чи звичайного м’яса, яке збираєтеся запікати в духовці.
Дуже добре натираємо шматки сала з усіх боків цією сумішшю приправ.
Тепер беремо рукав для запікання і в нього складаємо шматочки сала. Добре зав’язуємо, випустивши із нього повітря та кладемо його в інший рукав для запікання, який також герметично закриваємо.
Кладемо сало в каструлю з киплячою водою.
Коли вода вдруге закипить, варимо сало 1.5 години.
Виймати сало будемо тільки тоді, коли охолоне вода в каструлі.
Витягаємо сало із пакета, перекладаємо в ємність з кришкою і ставимо в холодильник.
Я завжди готую дуже багато і довго зберігаю все в морозильній камері, розклавши по порціях.
Жир з пакета від сала також збираємо. Його додаю до різних страв – картоплі, каші і т. д.