Два рецепти приготування смачної фаршированої скумбрії.
Рецепт №1
Дуже смачна рибка – ситна. І начинка чудово поєднується зі смаком скумбрії.
Інгредієнти:
- скумбрія заморожена 3 шт;
- варені яйця 2 шт;
- сир 50 гр;
- петрушка 4-5 гілочок;
- лимон ½ шт;
- цедра лимона 1 ч.л;
- часник 1 зубчик;
- сіль;
- перець.
Приготування
Скумбрію необхідно розморозити, видалити нутрощі і добре вимити. Тепер робимо діагональні розрізи на тушці на відстані 3-4 см один від одного. Виходить 3-4 розрізи. солимо і
Яйця і сир натираємо на дрібній тертці. Петрушку дрібно шаткуємо. Змішуємо сир, яйця, зелень з цедрою лимона і пропущеним через прес часником. Злегка підсолюємо начинку. Перемішуємо.
Рибу викладаємо на фольгу, щільно фаршируємо начинкою. Зверху видавлюємо сік лимона. Загортаємо у фольгу. Пам’ятайте, не потрібно обертати фольгою щільно, повинна залишатися повітряна подушка.
Випікаємо в розігрітій до 180 гр духовці близько 30 хвилин. Можна в кінці приготування відкрити фольгу і запекти ще п’ять хвилин для скоринки.
Смачного!
Рецепт №2
Скумбрія фарширована яйцем і сиром.
Інгредієнти:
- скумбрія – 2 шт;
- яйце куряче – 2 шт;
- сир твердий – 50 гр;
- гірчиця (суха) – 0,5 ч.л;
- лимон (сік і цедра) – 0,5 шт;
- зелень;
- сіль, перець.
Приготування
Яйця відварити до готовності.
Сир натерти на тертці. Зелень і яйця дрібно нарізати.
Змішати яйця, сир, сік і цедру лимона, зелень і гірчицю. Посолити, поперчити.
Рибу почистити і промити. Обсушити паперовою серветкою.
Зробити на рибі по 3 глибоких діагональних надрізи з кожного боку. Посолити, поперчити. Вкласти всередину риби яєчно-сирну начинку. Загорнути кожну рибину в фольгу. Покласти на деко.
Запікати в духовці (180С) 20-25 хвилин. Фольгу розкрити. Запікати (250С) ще 10 хвилин, до золотистого кольору.
Смачного!