Сирні скибочки обмотую тістом і смажу у фритюрі.
Виходить дуже ситна і смачна закуска, яка готується дуже просто і швидко.
Тягучий сир в поєднанні з хрустким тістом — неймовірна комбінація!
За бажанням ви можете вмочати палички в кетчуп або ваш улюблений соус.
Список інгредієнтів
- Дві склянки борошна.
- Третину склянки молока.
- Дві чайні ложки пекарського порошку.
- 60 грамів охолодженого вершкового масла.
- Половина чайної ложки солі.
- Одна чайна ложка цукру-піску.
- 20 довгих скибочок сиру.
- У рецепті можна використовувати будь-який твердий сир.
- Соняшникова олія.
Етапи приготування
У мисці з’єднайте борошно, пекарський порошок, сіль і цукор-пісок. Покладіть нарізане шматочками масло і розітріть його з сухою сумішшю. Додайте яйце.
Замісити тісто. Воно повинно вийти дуже м’яким і еластичним.
Перекладіть тісто на кухонну поверхню і розкачати в тонкий прямокутник.
Потім складіть тісто конвертиком, знову розкачайте і знову складіть конвертиком.
Відправите в холодильник на півгодини. Тісто для сирних паличок готове.
Сир наріжте довгими і товстими скибочками.
Охолоджене тісто знову розкачайте в прямокутник і наріжте довгими смужками шириною 2 см. У вас повинно вийти 20 смужок.
Оберніть кожен шматочок сиру смужкою з тіста. Щоб смужка добре пристала до сиру, її попередньо можна змастити водою.
У каструлі нагрійте соняшникову олію. Обсмажте в ньому сирні палички до золотистої скоринки. На це зазвичай іде 4-5 хвилин.
Витягніть їх з олії і подавайте відразу ж.