Оселедець під шубою – страва, яку я, як і багато інших господині, зазвичай роблю на Новий рік. Однак в цьому році я вирішила трохи змінити традиції і зробити з оселедцем інший також дуже смачний і при цьому оригінальний і досить простий салат.
На приготування такої святкової закуски у мене зазвичай йде не більше 20 хвилин.
Щоб приготувати такий салат з оселедцем, знадобляться:
- філе оселедця – 200 г (близько 3 штук);
- червоний перець – 100 г (половинка великого);
- свіжий огірок – 150 г (я беру 1/3 довгого);
- цибуля – 90 г (одна маленька);
- кукурудза консервована – 1 маленька банка 200 мл;
- сир – 100 г;
- петрушка – за бажанням;
- майонез – 2 ст.л.
Філе сполосніть і наріжте на шматочки товщиною не більше 1,5 см.
Цибулину очистіть і наріжте якомога дрібніше.
Перець промийте, видаліть насіння і розріжте на дві половинки. Одну з половинок наріжте кубиками. Іншу використовуйте для інших страв.
Огірок очистіть від шкірки і видаліть насіння. Наріжте огірок кубиками або соломкою.
Банку з кукурудзою відкрийте і злийте з неї маринад. Сир також наріжте невеликими кубиками.
Всі приготовані інгредієнти складіть в одну миску. Якщо ви купили не дуже солоний оселедець, за бажанням, салат можна трохи підсолити.
На заключному етапі додайте в миску 2 ст.л. майонезу і все перемішайте. Нанесіть майонез зверху на салат і розрівняйте його.
За бажанням прикрасьте готову страву гілочками петрушки. Тепер салат можна подавати до столу.