Багато людей полюбляють вживати рогалики. Пропонуємо приготувати дуже смачні та ароматні рогалики, які готуються за допомогою смальцю. Завдяки йому випічка виходить ніжною та довго не черствіє. Смалець при нагріванні не виділяє канцерогенних речовин на відміну від олії, тому їжа виходить більш корисною для організму.
Інгредієнти:
- 0,4 кг пшеничного борошна;
- 100 мл молока;
- 60 грамів смальцю;
- 100 грамів сметани;
- 140 грамів вершкового масла;
- 2 жовтки;
- 1 столова ложка лимонного соку;
- повидло.
Як приготувати рогалики на смальці
Смалець та масло необхідно брати охолодженими. Їх слід перемішати з просіяним борошном, щоб утворилася крихта.
Сметана змішується з молоком, соком лимону та жовтками. Ця суміш додається до крихти.
Далі слід замісити тісто. Воно загортається у харчову плівку та кладеться на 1 годину у холодильну камеру.
Тісто необхідно порізати на 6 однакових частин. Кожну частину розгорнути та порізати на сектори.
У кожен сектор потрібно помістити повидло, після чого сформувати з нього рогалик.
Деко застелюється пергаментним папером. На нього викладається рогалики хвостиками донизу.
Випікати 20 хв. при 180 градусах.
Після приготування рогалики можна прикрасити цукровою пудрою. Смачного!