Зазвичай складання закусочних тарілок перетворюється в досить трудомістке заняття: всі інгредієнти потрібно спочатку розкласти окремо, а потім ще красиво зібрати на грінках, хлібі або канапе. Ми вчинимо інакше і заощадимо значну кількість часу, а закуску зробимо більш смачну. Загорнемо в звичайний лаваш шпроти з зеленню і сиром, а потім просто поріжемо рулет на порції.
Для приготування нам знадобиться банка шпротів в олії, два зварених круто яйця, 100 грамів сиру, 2 зубчики часнику, листя салату, 120 грамів майонезу і два великих листа лаваша.
Шпроти розрізаємо навпіл і вздовж, так їх зручніше буде потім класти в закуску. У майонез видавлюємо часник, все перемішуємо і половиною отриманого соусу змащуємо лаваш. Зверху викладаємо листя салату.
На нього натираємо одне зварене круто яйце, половину сиру і наносимо ще один тонкий шар звичайного майонезу.
Накриваємо другим листом лаваша, його також змащуємо майонезом з часником і знову робимо шар натертого яйця, сиру. Уже на нього викладаємо рибу.
Акуратно загортаємо лаваш в рулет і даємо охолонути йому в холодильнику близько години.
Залишилося тільки нарізати рулет порційно і подати до столу.