Медовик – універсальний торт, який роками залишається одним з найпопулярніших, і успішно конкурує з такими “монстрами”, як Київський торт, Празький або шоколадний Брауні. Всупереч поширеній омані, Медовик готується доволі легко. До вихідних і святкових днів theLime пропонує вам простий і надійний рецепт торта від судді кулінарного шоу “МастерШеф” Тетяни Литвинової, передають Патріоти України.
Для приготування Медовик нам знадобляться:
- Яйця (250 г)
- Цукор (150 г)
- Мед (130 г)
- Масло вершкове (130 г)
- Борошно (250 г)
- Розпушувач (5 г)
- Сіль (0,5 ч. ложки)
- Паленка (70 г)
- Цукор (100 г)
- Сода (1 ч. ложка)
- Оцет (1 ч. ложка)
Для приготування крему будуть необхідними:
- Крем-сир (300 г)
- Вершки 33% (600 г)
- Пудра цукрова (100 г)
- Цедра мандарина (3-4 шт)
- Вишня сушена (200 г)
Як приготувати Медовик:
З’єднайте та нагрійте мед і вершкове масло в рівних кількостях.
Для паленки візьміть цукор і поставте його на вогонь до появи легкої димки. Збийте яйця з цукром. З’єднайте паленку з вершковим маслом і медом. Додайте туди соду з оцтом і добре перемішайте, щоб не було грудочок.
Далі приготуємо тісто для коржів: візьміть борошно, сіль, розпушувач і перемішайте на суху. Додайте медово-масляну суміш до яєць, паралельно збиваючи, туди ж додайте паленку та знову добре перемішайте. Далі в 3 етапи додавайте борошно та збивайте, щоб не було утворення грудочок. Тепер можна викласти на деко і запікати (коржів має бути 6, при цьому запікати необхідно 5-6 хвилин кожен при температурі 180 градусів).
Для приготування крему збийте вершки до збільшення маси в об’ємі в 2 рази. Додайте цукрову пудру та продовжіть збивання. Цедру додайте до крем-сиру, а після додайте до вершків та ретельно збийте.
На пергаментний папір накладіть шар крему (щоб нижній з коржів просочився), потім викладаємо за стандартом крем з коржами і через один або на один з коржів можете додати вишню, прямо на крем. Це додасть торту смачну вишневу нотку. Потім помістіть Медовик в холодильник на 6-8 годин. Йому варто добре просочитися.
Чим прикрасити та урізноманітнити Медовик:
Після того, як торт добре просочився, бережно дістаньте його з форми. Візьміть плівку-антистрес (часто використовують для перевезення та упаковки техникії). Темперований шоколад намажте на плівку відносно тонким шаром та обведіть по колу. Після 10 хвилин в морозильній камері ви зможете без зусиль зняти плівку. Зверху посипте злегка підсмаженими та дрібними горіхами.