Гарячий пряний глінтвейн скрасить будь-який вечір, навіть холодний або дощовий. Рецепти глінтвейну в кожній країні свої. Класичні напої, звичайно, готуються на основі червоного вина. Але є ще маса рецептів глінтвейну на білому вині, темному пиві, коньяку і навіть соку, інформує Ukr.Media.
Ділимося кращими рецептами глінтвейну на холодну осінь.
Класичний глінтвейн з фруктами та спеціями
Інгредієнти
- Червоне сухе вино — 1 л
- Апельсин — 1 шт.
- Яблуко — 1 шт.
- Лимон — 1 шт.
- Паличка кориці — 1 шт.
- Гвоздика — 7 шт.
- Мед — 2 столові ложки
Як готувати
Наріжте апельсини та лимони на тонкі часточки для насиченого смаку і чарівного аромату. Яблука наріжте таким же чином, але не змішуйте з цитрусовими. У ємність для приготування глінтвейну відправте лимони та апельсини та потовчіть їх трохи ложкою, щоб з’явився сік і масла з цедри. Додайте яблука, мед і спеції. Залийте все вином і поставте на вогонь.
Доведіть глінтвейн до кипіння, а потім зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися 20 хвилин.
Подавайте зі всіма фруктами в чашках або в склянках.
Глінтвейн з білим вином і апельсинами
Інгредієнти
- Біле сухе вино — 750 мл
- Виноградно-яблучний сік — ½ склянки
- Паличка кориці — 1 шт.
- Гвоздика — 3 шт.
- Апельсин — 1 шт.
- Мед — 2 столові ложки
Як готувати
У маленькій каструлі змішайте сік з прянощами та медом, добавте часточки апельсина і ставте на помірний вогонь. Доведіть до кипіння. Додайте вино, прогрійте на помірному вогні, але не доводьте до кипіння. Зніміть з вогню і накрийте кришкою. Дайте настоятися 10 хвилин.
Процідіть і подавайте в склянку з часточками апельсина.
Пряно-медовий глінтвейн з апельсиновим соком
Інгредієнти
- Червоне вино — 1 л
- Апельсиновий сік — 0,5 л
- Апельсин — 1 шт.
- Лимон — ½ шт.
- Родзинки — 50 г
- Палички кориці — 3 шт.
- Чорний запашний перець горошком — 5 шт.
- Кардамон — 5 шт.
- Гвоздика — 5 шт.
- Аніс — 5 шт.
- Імбир — невеликий шматочок
- Мед — 3 столові ложки
Як готувати
Наріжте апельсин і лимон часточками та змішайте всі інгредієнти, крім меду, в каструлі. Доведіть отриману суміш майже до кипіння. Перед появою пухирців, зніміть глінтвейн з вогню і залиште настоятися 20-30 хвилин. Додай мед в кінці після того, як глінтвейн настоїться.
У безалкогольній версії цього глінтвейну замість вина ви можете використовувати 1,5 л апельсинового соку або суміш яблучного, апельсинового і вишневого соків. В алкогольній апельсиновий сік легко можна замінити на яблучний.
Глінтвейн на темному пиві
Інгредієнти
- Темне пиво — 700 мл
- Апельсин — 1 шт.
- Лимон — 1 шт.
- Імбир — 5 г
- Паличка кориці — 1 шт.
- Кардамон — 1 г
- Мускатний горіх — на кінчику ножа
- Гвоздика — 3 шт.
- Мед — 2 столові ложки
Як готувати
Залийте у рондель темне пиво і ставте на середній вогонь. Після появи перших бульбашок, зніміть рондель з вогню. Не потрібно доводити до кипіння. Додайте всі спеції та мед, перемішайте. Додайте апельсини та лимони, і знову поставте рондель на вогонь. Прогрійте, але не доводьте до кипіння. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися 10 хвилин.
При подачі прикрасите паличкою кориці та апельсиновими часточками.
Безалкогольний глінтвейн
Інгредієнти
- Вишневий сік — 700 мл
- Яблучний сік — 200 мл
- Апельсин — 1 шт.
- Яблуко — 1 шт.
- Лимон — 1 шт.
- Паличка кориці — 1 шт.
- Кардамон — 1 г
- Гвоздика — 2-3 шт.
- Аніс (бодян) — 2 шт.
- Мед — за смаком
Як готувати
Наріжте фрукти та змішайте з усіма інгредієнтами, крім меду, в каструлі. Поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Після закипання зніміть з вогню і дайте настоятися 10 хвилин.
Подавайте зі шматочками фруктів у склянках.