Якщо вам набридло готувати звичайне картопляне пюре кожен раз, коли приходять гості, цей рецепт вас точно зацікавить.
Ми розшукали для вас незвичайний варіант товченої картоплі з ароматним часниковим соусом і хрусткою шапочкою з пармезану. Головна перевага цього гарніру в простоті його приготування. Знадобиться тільки картопля, масло, сир і різні спеції. Ви можете самі регулювати гостроту страви і змінювати список приправ за вашим бажанням.
Інгредієнти:
- Картопля — 8 шт
- Вершкове масло — 50 г
- Часник — 3 зуб.
- Пармезан — 50 г
- Сіль — за смаком
- Чорний перець (мелений) — за смаком
- Оливкова олія — за смаком
- Петрушка — 1 пуч.
Як приготувати хрустку товчену картоплю:
- Закип’ятіть воду в каструлі, посоліть. Покладіть у воду помиту картоплю в мундирах і варіть її протягом 30 хвилин.
- Подрібніть часник і петрушку. Змішайте обидва інгредієнти. Розтопіть вершкове масло і додайте в миску. Ретельно перемішайте соус.
- Форму для випікання змастіть оливковою олією. Помістіть відварну картоплю і злегка примніть кожну картоплину. В середину викладіть трохи часникового соусу, посоліть і поперчіть.
- Випікайте картоплю 15 хвилин при 200 градусах. Натріть пармезан. Дістаньте страву з духовки і посипте середину кожної картоплини сиром. Потім випікайте страву ще 7 хвилин при 200 градусах.
- Перед подачею викладіть картоплю на аркуші свіжого салату. Така страва відмінно підійде як гарнір для святкового столу.
Приємного апетиту!
Загрузка...