Коли ви скуштуєте хоча б маленький шматочок цього чудесного десерту — ви відразу ж назвете його “ніжний”. А втім, цей шоколадний витвір можна охарактеризувати й іншими словами, наприклад, повітряний, легкий, м’який і невагомий як хмарка… Мабуть, слів досить, пора приступити до справи! Приготуємо шоколадний зефір.
Інгредієнти
- 10 г желатину + 70 мл води
- 220 г цукру + 50 мл води
- 90 г шоколаду 70%
- Ваніль
Присипка
- 1 ст. л. цукрової пудри
- 1 ст. л. какао-порошку
- 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю.
Приготування
- Желатин заливаємо холодною водою і даємо йому набрякнути.
- Розтоплюємо шоколад на невеликому вогні.
- Змішуємо цукор з водою і доводимо до кипіння, потім знімаємо з плити.
- Розтоплюємо желатин до розчинення, не кип’ятимо! Додаємо за бажанням ванілін.
- Змішуємо сироп з желатином і збиваємо 10 хвилин до пишноти й світлого кольору.
- Заливаємо розтоплений шоколад і збиваємо до пишноти.
- Виливаємо масу у форму, змащену маслом, і накриваємо плівкою.
- Прибираємо в холодильник на 3 години.
- Застиглий зефір розрізаємо на шматочки.
Чудовий шоколадний зефір готовий! Смачного чаювання.
Подробиці приготування дивіться у відео:
Загрузка...